Centar Ritam s konjem

„Centar Ritam s konjem“ podružnica je Udruge fizioterapeuta i stručno educiranog kadra terapeuta s ciljom pružanja terapijskih procesa za osobe s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Udruga je to kojoj je rad usmjeren ka aktivnostima pružanja terapijskih usluga pomoću posebno treniranih i obučenih konja za rad s osobama koje imaju teškoće u razvoju te osobama s invaliditetom. Isto tako, udruga pruža usluge rekreativnog jahanja za građanstvo u prekrasnoj prirodi pod obroncima Sljemena, udaljenih samo pola sata vožnje od Zagreba.

Hipoterapija je jedan program  terapije i aktivnosti udruge koja je nemoguća bez sinergije čovjeka i životinje, a sastoji se od adekvatnog konja, stručnog tima hipoterapeuta, vodiča konja i samog korisnika programa. U ovom timu svatko svojom ulogom pridonosi kako bi terapija bila uspješna i produktivna. Centar zbivanja je jahač kojemu svaki član tima nastoji prilagoditi i pružiti maksimalno kvalitetan rad koji iziskuje pravilno odabranog konja koji svojom strukturom tijela, korakom i naravi točn.o odgovara korisniku. Vodič konja osoba je koja svojim poznavanjem i radom s konjem osigurava pravilan korak tijekom terapije i sigurno kretanje konja. Hipoterapeut svojim znanjem i vještinama iskorištava blagodati konja za provođenje fizioterapije na konju s ciljem zadovoljavanja unaprijed predviđenih ciljeva poput rada na ravnoteži, socijalizaciji, tonusu i ostalim medicinskim ciljevima.

Dobro obavljena terapija produkt je sklada i harmonije funkcioniranja hipoterapijskog tima s krajnjim ciljem medicinskog napretka korisnika i poticanju razvoja pravih jahačkih sposobnosti.

„Cilj naše udruge je omogućiti dostupnost terapija pomoću konja osobama s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kao dio rehabilitacijskog procesa, te približiti građanstvu znanja jahanja i konja kao oblik razonode i boravka u prirodi sa životinjama, dok se vizija našega razvoja temelji na načelima stručnosti i educiranosti s krajnjim ciljem razvoja Centra u širokom spektru stručnog djelovanja kroz oblik financijske opstojnosti, samozapošljavanja i dobrobiti društvenoj zajednici, a svaki napredak u razvojnom ili terapijskom smislu korisnika trenutno su najveća nagrada trudu cijeloga tima“, kaže Josip Knezić, predsjednik udruge.

Uz programe provođenja hipoterapije, centar Ritam s konjem organizira i mini školu jahanja u kojoj djeca i odrasli mogu ostvariti prve jahaće kretnje na konju. Škola obuhvaća učenje pripreme konja za jahanje, psihologiju konja i jahanje u jahalištu gdje se rade prvi koraci i pokreti u sedlu, do polaganja jahačke dozvole.

U prostorima Centra, srdačni djelatnici i stručno osoblje mogu za Vas organizirati team building ili proslavu rođendana vaših najmilijih na sasvim drugačiji i poseban način. Centar osigurava šator i organizira razne zanimljive sadržaje, animaciju za djecu, jahanje, vožnju kočijom i mnoštvo drugih sadržaja.

Iskoristite lijepo vrijeme za slavlje u prirodi te rezervirate svoj termin za proslavu.

Više informacija o udruzi, njihovim programima, kontaktima i terminima za rekreativno jahanje ili proslavu rođendana možete dobiti na službenoj web stranici www.ritamskonjem.com.

Centar “Ritam s konjem”
Strmečka cesta 28J, Stubičke Toplice

Tomislav Šoić,  Pet-Welcome.com

keyboard_arrow_up